ESPORTS ALTERNATIUS

DEFINICIONS BREUS:

SHUTTEBALL: és un joc de pales, generalment, consisteixen en colpejar una pilota o volant contra una paret (frontó), o bé dirigit cap a un company (cooperació) o contrincant (oposició).

A l'shuttleball es pot jugar individuals, dobles i en ambdós casos mixtes.
De la mateixa manera, es pot jugar en forma recreativa, colpejant el volant i intentant que no caigui a terra, sense regles, ni delimitació de camp, ni tants.
Si es prefereix jugar de manera més competitiva, es pactaran o establiran unes regles de joc, així com un terreny delimitat i amb una xarxa central o bé es podran aplicar les regles del bàdminton.


BALONKORF: és un esport d'equip jugat entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d'una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre homes i quatre dones, i l'àrea de joc es divideix entre les zones d'atac i defensa. El corfbol o balonkorf manté certes similituds amb el bàsquet, tot i que de fet es considera una evolució del ringboll suec (ringball en anglès) amb influències d'aquest.
El corfbol es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l'habilitat i la coeducació.


LACROSSE: és un esport d'equip en què s'utilitza un pal amb una xarxa a l'extrem (cross) on es manté la pilota fins que es passa a un altre company amb la finalitat de marcar un gol. Els equips són de 10 persones.


DISC VOLADOR: també anomenat ultimate, ultimate Frisbee, o plat a gol, és un esport d'equip competitiu que es juga amb un disc volador Frisbee. L'objectiu del joc és aconseguir punts passant el disc al final de la zona oposada, de manera semblant al futbol americà.
Els jugadors no poden córrer mentre tenen el disc.
L'ultimate es caracteritza pel seu esperit del joc, amb els principis de joc net, esportivitat i goig de jugar.


FLOORBALL: El floorball o unihockey (de vegades també innebandy, salibandy o mini-hoquei) és un esport d'equip, practicat en pista coberta.
L'objectiu del joc és ficar una pilota plàstica a la porteria contrària usant un bastó lleuger.
Els dos equips tenen cinc jugadors i un porter a la pista.
Les regles del floorball són força semblants a les de l'hoquei sobre gel, encara que amb algunes diferències evidents.


MAZABALL: conegut també com SPONGEE POLO o MAZABALL, es tracta d'un joc que es practica amb un peculiar "estic", que és una pica de plàstic amb una base cilíndrica
de porespan (suro blanc), que empenyent i / o colpejant una pilota pretenem
aconseguir gol.


MALABARS: Per jocs malabars o malabarisme s'entén l'art de manipular i executar espectacles amb un o més objectes a la vegada voltes, mantenint en equilibri o llançats a l'aire alternativament, sense deixar que caiguin a terra.
Els jocs malabars són jocs que per la seva dificultat i bellesa fan necessària certa habilitat psicomotriu per part de qui els realitza per dur a terme, que és el malabarista. Per això, el malabarista se serveix de diverses parts del cos, principalment de les mans, però també dels peus, braços o cap.


ESTELS: Un estel, miloca o milotxa és una màquina, normalment considerat una joguina, que es pot fer envolar amb l'ajuda del vent. Sol estar fet de seda, paper o algun material sintètic lleuger, estès mitjançant una estructura de canyes o algun altre material, i que es control•la amb un fil. Pel número de fils es poden classificar en ESTÀTIQUES o d´un fil i ESPORTIVES (acrobàtiques o de tracció).