8 de març de 2010

1r CICLE.- U.D. "JOCS I DANSES POPULARS"

En el circuit d'avui hem jugat als jocs que ens faltaven per aprendre: bitlles, telles, botar corda, circuit de xapes i curses de sacs.

Ho hem passat molt bé!


BITLLES

Entre el gran nombre de jocs de tombar que existeixen sobresurt a tot el món el joc de bitlles, present amb infinitat de variants. En aquest joc, els jugadors competeixen per demostrar la seva punteria. Es pot jugar de diferents maneres: tirar totes les bitlles, que sols en quedi dues, sols tirar-ne una.


TELLES

El joc consisteix bàsicament en el llançament de la tella (taló de sabata o tros de fusta plana) contra un munt de fustes disposades en forma de “T”. A sobre es col·loca el que s’ha de jugar (xapes, monedes...). Tots els qui hi juguen han d’intentar tombar les fustes i fer que els objectes que estan damunt caiguin al terra. Si no les endevinen han de col·locar una altra penyora.

BOTAR CORDA

Aquest tipus de joc consisteix a botar una corda que fa voltes, impulsada pel mateix saltador o saltadora o per altres dos companys o companyes. En molts de casos aquest joc s’acompanya amb una cançó que serveix per seguir el ritme dels salts.


CIRCUIT DE XAPES

Es dibuixa un circuit a terra i s’hi fiquen les xapes. Des de la línia de sortida els jugadors tiren, per torn intentant fer el circuit sense que sortir la xapa. Si aquesta surt, passa el torn. Qui finalitza el circuit primer és el guanyador.

I per acabar, una cursa de sacs!Cap comentari: