2 de març de 2010

1r CICLE.- U.D. "JOCS POPULARS"

Avui hem fet un circuit amb 4 jocs populars molt divertits:


1.- XARRANCA (“piso”)

Per torn una jugadora o jugador es situa a l’inici de la xarranca i llança una pedreta al primer quadrat. Si queda dintre, salta a peu coix per sobre fins al cel de casella en casella.
S’ha de trepitjar amb un peu els quadres que estan sols i amb els dos alhora els que estan per parelles, sempre sense trepitjar les ratlles o perdre l’equilibri.
En arribar al cel es pot descansar; després girar i fer el recorregut invers. Abans de sortir, s’ha de recollir la pedra de la casella on l’ha llançada.
Si ho aconsegueix sense caure, torna a llançar la pedra a la casella següent i repeteix tot el recorregut.
L’ordre del joc canvia en funció de les caselles, segons sigui una xarranca de números, dies de la setmana...2.- ENCERTAR BASTÓ

Es col·loca un bastonet clavat al terra. A una certa distància i per un ordre establert es llançen uns cercols. Guanya qui encerta més vegades el bastó.
3.- PETANCA

Es llança la pilota petita i a continuació un per un, llança la seva pilota per veure qui s’apropa més a la pilota petita. Es juga amb les normes tradicionals de la petanca

4.- TRAGABOLLES


Els jugadors i jugadores tiren un determinat nombre de pilotes al tragabolles, intentant endevinar-ne la boca. El jugador que ha fet més encerts guanya.

I per acabar la sessió hem ballat la dansa d'en Joan petit quan balla!!!!!!

Cap comentari: