25 de març del 2011

1r CICLE.- U.D. "JOCS I DANSES POPULARS"

Avui hem aprofitat per aprendre alguns jocs i cançons
per fer amb la corda.


Hem fet bot de corda amb cançons noves:
A les xanques,
a juli,
a rei i
a gorrionet.

A gorrionet:

Els jugadors es col·loquen, un rera l'altre, a devora un dels que roda. El joc consisteix a passar d'un en un botant el temps que es conten les campanades d'un rellotge. El primer comença tot d'una que s'ha cantat el vers, el primer pic sols bota la corda quan es al terra perquè es la mitja hora. Després cada jugador ha de botar tantes vegades com es va dient.

Gorrionet, gorrionet quina hora és? la mitja, la una, les dues, les tres, les quatre, les cinc, les sis, les set, les vuit, les nou, les deu, les onze es dotze.

A rei:

El jugador bota fins que pot, el temps que canta: Rei, rei quants d'anys viuré? No ho sé. Ara els contaré: un, dos, tres, quatre...

A juli:

Quan el jugador està botant els que roden la corda diuen: "un, dos, tres juli" i es posen a rodar cada vegada amb un ritme més ràpid fins que el que bota trepitja la corda o diu que no pot pus i s'atura.

A les xanques:

Els jugadors canten i el temps que boten fan el que diu la cançó: un i un de xanques (eixamplen les cames), un i un de genolls (fan com si s'agenollassin), un i un de mà a terra i un i un "d'adiós" (surten fent adeu amb la mà)