5 de desembre del 2018

1r i 2n U.D. "JOCS POPULARS"

Hem començat unitat didàctica nova de 
JOCS POPULARS
primer hem jugat a 
STOP
Un o dos ho duen i han d'anar a parar als altres. Quan intenten agafar a un company aquest es pot salvar si diu la paraula “STOP” en veu alta i aleshores, es queda quiet amb les cames obertes i braços en creu. Podra tornar a moure's quan algun company li passi per davall les cames. Si algú es pillat para.

i després hem fet un circuit de:

BITLLES
 Entre el gran nombre de jocs de tombar que existeixen sobresurt a tot el món el joc de bitlles, present amb infinitat de variants. En aquest joc, els jugadors competeixen per demostrar la seva punteria.

Es pot jugar de diferents maneres:

 tirar totes les bitlles.
Que sols en quedi dues
 Sols tirar-ne una
CULLERES I OUS
  Aquest tipus de joc consisteix en fer un circuit portant un ou sobre una cullera. Has d'evitar que caigui al terra. Si et cau has de tornar a iniciar el circuit.
TELLES
El joc consisteix bàsicament en el llançament de la tella (taló de sabata o tros de fusta plana) contra un munt de fustes disposades en forma de “T”. A sobre es col•loca el que s’ha de jugar (xapes, monedes...). Tots els qui hi juguen han d’intentar tombar les fustes i fer que els objectes que estan damunt caiguin al terra. Si no les endevinen han de col•locar una altra penyora.
BOTAR CORDA
 Aquest tipus de joc consisteix a botar una corda que fa voltes, impulsada pel mateix saltador o saltadora o per altres dos companys o companyes. En molts de casos aquest joc s’acompanya amb una cançó que serveix per seguir el ritme dels salts.
XAPES
 Es dibuixa un circuit a terra i s’hi fiquen les xapes. Des de la línia de sortida els jugadors tiren, per torn intentant fer el circuit sense que sortir la xapa. Si aquesta surt, passa el torn. Qui finalitza el circuit primer és el guanyador.